Blog

isu pakej shoot and burn

Salam,

Kali ni Frenskedah Photography ( FP ) nak discuss berkongsi info berkaitan pakej shoot and burn yang agak popular sejak kebelakangan ini.

Pakej shoot and burn ni memang murah kerana tugas photographer hanya mengambil gambar pada hari majlis perkahwinan dan terus bagi soft copy gambar kepada pengantin selepas selesai majlis pada hari yang sama. Soft copy untuk pakej shoot and burn ini biasanya diberi dalam format jpeg di dalam pen drive atau di burn dalam dvd.

Antara isu yang wajib customer tahu pasal pakej shoot and burn ini adalah kualiti gambar yang diambil pada hari wedding adalah bergantung pada kemahiran atau pengalaman photograper tersebut. Jika semasa deal dengan photographer, customer kena biasakan diri untuk request tengok gambar-gambar SOOC atau yang belum diedit ataupun gambar asal yang terus dari kamera.

Hal ini penting supaya customer boleh nilai keupayaan sebenar photographer yang akan diupah untuk job tersebut.  Gambar shoot n burn yang bagus adalah gambar sebenar yang belum diedit. Gambar yang bagus adalah gambar yang baik dari segi pendedahan terhadap cahaya dan mempunyai nilai moment yang bagus.

So, FP berharap agar customer dapat memahami tentang pakej shoot and burn. Ini supaya pengantin tidak menyesal di kemudian hari apabila gambar pakej shoot and burn yang di shoot tak seperti yang diharapkan. Banyak photographer baru yang menawarkan harga yang murah…tapi adakah kualiti sama dengan photographer yang lama dalam bidang wedding ini ?

Ok…thanks sebab sudi membaca. FP juga ada menyediakan pakej shoot and burn. Gambar akan diberi kepada pengantin dalam pen drive selepas tamat majlis. Insyaallah….hasilnya berkualiti. Boleh tengok gambar SOOC yang oleh Frenskedah Photography yang belum diedit melalui link di bawah ?:

SOOC Tunang di dewan:
https://drive.google.com/folderview?id=0Bxmogwd7GlYPWFl2aGc4bDZKb2c
SOOC akad dan wedding resepsi:
https://drive.google.com/folderview?id=0Bxmogwd7GlYPMnRaWlhYS0RDNXM
Bagi yang berminat boleh call / whatsapp FP di 0194004263. Booking Pakej shoot and Burn 2017 juga di buka sekarang.
Tags: pakej fotografi budget, 2016, 2017 pakej shoot and burn, pakej fotografi murah, pakej fotografi perkahwinan murah, pakej fotografi perkahwinan bajet, pakej fotografi shoot and burn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *